петък, 8 декември, 2023
- Реклама -
НачалоЗдравна политикаДружеството на кардиолозите ви кани на празника на сърцето в неделя

Дружеството на кардиолозите ви кани на празника на сърцето в неделя

Тази година Световният ден на сърцето ще бъде отбелязан на 27 септември (неделя) в Южния парк в София с инициативата „Продължи по пътя на здравото сърце“, предназначена за максимално широк кръг от хора. Тези, които ще се включат в кампанията, трябва да изминат специален маршрут на „Здравото сърце“ в Южния парк. По този маршрут ще има разположени няколко пункта с последователи на здравото сърце, от които хората ще събират печати, за да докажат, че са изминали пътя. За всеки, който е изминал пътя на здравото сърце, Дружеството на кардиолозите в България са приготвили подаръци, както и грамота „Посланик на здравото сърце“. Началната точка от Пътят на здравото сърце в Южния парк ще е пункт зад езерото (с лодки) до входа откъм ул. Нишава. Тук представители на ДКБ и официални гости ще открият „походът“ на здравото сърце и всички желаещи да се включат ще получат карта с маршрута, който трябва да извървят.

В събитието „Продължи по пътя на здравото сърце“ ще вземат участие настоящият председател на ДКБ доц. Васил Велчев, доц. Арман Постаджиян – бъдещ председател на ДКБ, представители на БЧК, представители на Министерство на здравеопазването и Министерство на младежта и спорта, представители на УС на Дружество на кардиолозите. Организаторите очакват желаещите да се присъединят на 27 септември (неделя) от 10.00 ч. в Южния парк в София зад езерото (с лодки) до входа откъм ул. Нишава. 

Част от кампанията за Световният ден на сърцето е и инициативата в официалната страница на ДКБ във Фейсбук „Лице на здравото сърце“. Тази инициатива цели да популяризира посланията на събитието сред максимално широка аудитория. В кампанията може да вземе участие всеки, който се е снимал с картата с маршрут във формата на сърце, който ще бъде изминат на 27 септември, и е споделил снимката в личния си профил и в страницата на ДКБ във Фейсбук. По този начин всеки, станал „Лице на здравото сърце“, изпраща послание на хората да дойдат на 27 септември в Южния парк и заедно с нас да продължат по пътя на здравото сърце.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -