Канелата с още една полза – пази от деменция

PRINT
канела

За използването на канелата като лечебно средство се говори в литературни източници от древен Египет и Гърция, както и в Библията. В наше време е доказано, че известни дози от подправката помагат за намаляване на захарта при диабетици, премахват възпаления, като се справя с бактериите. Освен това канелата е мощен антиоксидант, съобщава Care2.com.

Служители на Университета на Калифорния установили, че съединенията от канела – канелен алдехид и епикатехин, възпрепятстват натрупването в мозъка на вредния тау протеин, който се свързва с появата на болестта на Алцхаймер. Учените обаче правят уговорката, че проучванията са на ранен етап, така че да се дават съвети и да се правят заключения е още твърде рано.

Канелата забавя уврежданията при паркинсон

Преди време техни колеги от Университета във Флорида предлагаха да се обърне внимание на кафето. Според тях три чаши от горчивата напитка на ден са идеалната доза, предпазваща ни от болестта на Алцхаймер.

Както се оказва, ако имате малки проблеми с паметта, висока концентрация на кофеин в кръвта не дава да се развие тежка деменция. Това е показал 4-годишен анализ, направен със 124 лица на възраст между 65 и 88 години, който е подкрепен и в експеримент с гризачи.

[Общо: 1    Средно: 2/5]
Канелата с още една полза – пази от деменция беше последно модифицирана от: декември 8th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *