неделя, 16 юни, 2024
- Реклама -
НачалоПрофилактикаКанелата с още една полза - пази от деменция

Канелата с още една полза – пази от деменция

За използването на канелата като лечебно средство се говори в литературни източници от древен Египет и Гърция, както и в Библията. В наше време е доказано, че известни дози от подправката помагат за намаляване на захарта при диабетици, премахват възпаления, като се справя с бактериите. Освен това канелата е мощен антиоксидант, съобщава Care2.com.

Служители на Университета на Калифорния установили, че съединенията от канела – канелен алдехид и епикатехин, възпрепятстват натрупването в мозъка на вредния тау протеин, който се свързва с появата на болестта на Алцхаймер. Учените обаче правят уговорката, че проучванията са на ранен етап, така че да се дават съвети и да се правят заключения е още твърде рано.

Канелата забавя уврежданията при паркинсон

Преди време техни колеги от Университета във Флорида предлагаха да се обърне внимание на кафето. Според тях три чаши от горчивата напитка на ден са идеалната доза, предпазваща ни от болестта на Алцхаймер.

Както се оказва, ако имате малки проблеми с паметта, висока концентрация на кофеин в кръвта не дава да се развие тежка деменция. Това е показал 4-годишен анализ, направен със 124 лица на възраст между 65 и 88 години, който е подкрепен и в експеримент с гризачи.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -