Калоричната закуска топи килограми и контролира захарта

PRINT
alt

Пълноценната закуска държи под контрол затлъстяването, диабета, високото кръвно налягане и сърдечните заболявания. Важни са не само продуктите, които се консумират, но и времето за хранене, пише The Daily Mail.

Експеримент показва, че хората, които закусват добре, свалят около 8 килограма. Това е почти два пъти повече от онези, които предпочитат да се хранят здраво вечер. Метаболизмът зависи пряко от циркадния ритъм, който се контролира от биологичния часовник на тялото. Времето, в което човек се храни, се отразява на начина, по който яденето се преработва в организма, казва проф. Даниел Якубовиц от университета в Тел Авив.

Тя съветва основният прием на храна да бъде на закуска, когато може да се хапва и сладко, защото не води до значително увеличение на нивата на захар, инсулин и на холестерол през деня. Освен това веднага след ядене захарта не скача драстично.

Якубовиц доказа това с изследване на 93 жени със затлъстяване. Те били разделени на две групи, които в продължение на три месеца спазвали диета с умерено количество въглехидрати и мазнини. Общият калориен прием е 1400 на ден. Но първата група консумирала 700 калории за закуска, 500 – на обяд и 200 – на вечеря. Втората приемала 200 калории за закуска, 500 – на обяд и 700 за вечеря. В резултат на това първата група свалила повече излишни килограми – 8 кг и 7,6 см в обиколката на талията, а другата стопила едва 3 кг и 3,5 см. Освен това първата група редуцирала концентрацията на хормона на апетита.

[Общо: 3    Средно: 4.3/5]
Калоричната закуска топи килограми и контролира захарта беше последно модифицирана от: януари 27th, 2019 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *