Как да преборим стреса на път за работа

PRINT
страхова невроза паник атака

Хората, които пътуват до работата си с кола, автобус или метро, се оплакват много повече от стрес, умора и нарушения на съня , отколкото онези, които вървят пеша или карат колело. Физическото движение и дневната светлина оказват благоприятно влияние върху здравето на втората група, установиха шведски учени. И обратно – задръстванията и препълненият градски транспорт натоварват психиката още в началото на деня.

Но какво да се прави, ако единственият начин да се отиде на работа е градският транспорт? Можем да направим нещо за доброто си самочувствие и в тази ситуация, стига да спазваме няколко правила:

Спазвайте хигиена. Винаги измивайте грижливо ръцете със сапун след пътуване в градския транспорт. Ако имате хрема или кашлица, сложете марлена маска на лицето си, за да не разпространявате заразата.

Грижете се за добрия си имунитет. Храната ви трябва да е витаминозна и богата на антиоксиданти. Важна е ролята на витамин D, тоест трябва да прекарвате на слънце достатъчно време дори когато навън не е много топло.

Бъдете активни. Използвайте всяка възможност да повървите пеша, слезте една спирка по-рано, паркирайте малко по-далече от работното място. В задръстванията извършвайте прости упражнения като например въртене на глезена, това помага за подобряване на кръвообращението.

Борете се с раздразнението. При хората, които практикуват медитация по 30 минути дневно, след 8 седмици се забелязват съществени промени в участъците на мозъка, които са свързани със стреса, съпреживяването, паметта и чувството за собствено достойнство. За да получите подобен ефект, опитайте да отделите поне 15 минути всеки ден – например преди работа или при пристигането в офиса.

Не допускайте стрес. Когато изпитваме чувство на благодарност, психическото ни състояние се променя в благоприятна посока. Следващият път, когато спътниците ви в градския транспорт с блъскат и ви дразнят, спомнете си всичко в живота ви, за което можете да сте благодарни, и след това две качества или умения, които цените у себе си. Концентрирайте се поне 30 секунди върху това състояние и веднага ще забележите, че настроението ви се подобрява.

Свързани теми: Разкриха как стресът ни разболява

Полифенолите са най-мощните антиоксиданти, отлагат старостта

Ядовете за пари ни докарват 4 болести

СНИМКА: ДАК

[Общо: 2    Средно: 3/5]
Как да преборим стреса на път за работа беше последно модифицирана от: декември 28th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *