Може ли при фарингит да бъде засегнато и ухото?

PRINT
настинка как се лекува

Хронично възпаленото гърло се нарича фарингит. В ухото и гърлото има нервни окончания от едни и същи нерви, затова не е изненада болките при преглъщане при фарингит да се усещат и в ушната област. Дори да има болки обаче, до заболяване на ухото при хроничен фарингит много рядко се случва.

В детска възраст възпалението на ухото е често при остри дихателни вирусни и бактериални инфекции, които се усложняват с остро възпаление на средното ухо (отит). Друга причина у децата за възпаление на ухото е увеличената и болна трета сливица или наличие на дихателна алергия. Тогава в детето се развива серозен отит, който в момента е главен фактор за хронично възпаление на средното ухо.

При възрастни хора хроничните риносинуити, носната полипоза, изкривената носна преграда може да причинят хроничен фарингит и стрелкащи болки към ухото, дори понякога да се стигне до хроничен среден отит. Основното, което пациентите трябва да знаят, е, че болките в ухото от съседни органи (гърло, зъби, венци, стави) са стрелкащи и периодични. Докато истинските болки при възпалено ухо са като при болки при зъб – не изчезват без лекарска намеса.

Народни рецепти за настинка и пресипнал глас

СНИМКА: АОК

[Общо: 17    Средно: 2/5]
Може ли при фарингит да бъде засегнато и ухото? беше последно модифицирана от: юли 4th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *