За да сте богати, правете повече секс

PRINT
alt

Хората, които правят секс 4-5 пъти в седмицата, не само са по-здрави, но са и по-богати, твърдят английски учени. Парите дават известна свобода и оттук възможността човек да се чувства по-щастлив. Но според проучването и щастието привлича безценните хартийки в портфейла ни.

Хората изпитват нужда да бъдат обичани и да обичат, а стара истина е, че благосъстоянието прави човека желан партньор. В противен случай страдат от самота, при което по-често развиват тревожност, изпадат в депресии, което неминуемо рефлектира на поведението им на работното им място и в последствие на финансовото им състояние. Връзката между секса и материалното състояние доказва, че сексуално активните хора са по-енергични, общителни, социални и в пъти в по-добро здраве.

Този извод не се прави за първи път. Преди 4 години той беше изведен от бразилско проучване, а подобни данни само потвърждават отдавна изказана истина от психолозите. Според пирамидата на човешките потребности на Ейбрахам Маслоу човекът има няколко основни, като най-ниско стоят нуждите от храна, вода и секс. Преди да бъдат задоволени те, той не е в състояние да се устреми към каквито и да било други цели.

Това обаче не е единственият извод. Отдаващите се по-често на интимни ласки много по-рядко страдат от диабет, сърдечносъдови заболявания и артрит. Заболяванията влияят на работоспособността,а оттук и на финансовото състояние.Това заключение е вярно, дори като се имат предвид фактори като образование, професия, сексуална ориентация.

Сексуалната активност е част от здравословния начин на живот, също като правилното хранене, коментират изследователите. Особено полезен е сутрешният секс, който от физиологична гледна точка доказано повишава имунитета. Производството на имуноглобулин-А – антитела, действащи против инфекции в организма, е силно повишено.

От друга страна нивата на серотонин в мозъка се повишават при оргазъм, а хормонът на щастието е в наличност дълги часове след половия акт и може дори да замени нуждата от кафе.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
За да сте богати, правете повече секс беше последно модифицирана от: май 3rd, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *