Учени откриха прилика между аутизма и анорексията

PRINT
диета за отслабване

Учени от Центъра за изучаване на аутизма към Кеймбриджкия университет изследвали момичета с анорексия и установили, че те имат симптоми на аутизъм, съобщива Ройтерс. Според експерти това откритие ще позволи на специалистите да спечелят битката с хранителното разстройство.

Така при момичета анорексички се забелязва необичайно силен интерес към систематичност и порядък, когато става въпрос за режим на хранене, оценка на теглото и размерите на тялото. В същото време при тях е снижен показателят съпричастност. Подобна ситуация, но в по-тежка форма, се наблюдава при аутистите. Може би за двете нарушения има една и съща причина.

Хората с аутизъм обикновено имат проблеми в социалното взаимодействие и състрадание, т.е. разбирането. При тях са характерни повтарящи се действия в поведението, странни интереси, трудности в езиковата област и в сферата на комуникациите. Между другото, при анорексията и аутизма по един и същи начин работят зони в мозъка, свързани със социалното възприятие.
B проучването са участвали 66 жени на възраст 12-18 г. с анорексия, които са били сравнени с около 1600 здрави доброволци. В сравнение с контролната група пет пъти повече са момичета с анорексия, чието поведение е подобно на аутизъм, заключават учените.

Свързани теми: Аутизъм, депресия и шизофрения с общ произход?

Откриха връзка между аутизма и мръсния въздух

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Учени откриха прилика между аутизма и анорексията беше последно модифицирана от: април 15th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *