Учени: Грозноватите са подложени на тормоз в офиса

PRINT
alt

Непривлекателните по-често стават жертва на тормоз в службата, са установили учени от университета в Мичиган. Според тях отношението на работното място към тази категория служители е по-сурово, отколкото към по-симпатичните им колеги.

Най-често несправедливостта се проявява при разпределянето на задачите и когато става въпрос за повишение в службата. Оказва се също, че „грозотата“ на служителя играе по-съществена роля от възрастта, пола и трудовия му стаж.

Изследването е направено сред здравни работници и показва, че непривлекателните колеги се поставят под един знаменател с досадниците. Тормозът към тях най-често се изразява с грубо, понякога и жестоко отношение, хапливи и болезнени забележки, присмиване. Подобна зависимост е разкривана и в предишни проучвания.Ситуацията е същата като в училищата,където красавците се радват на популярност, а смятаните за грозновати ученици са пренебрегвани или тормозени, обясняват учени. Това изследване е първото по рода си и открива връзка между външността и тормоза на работното място.
В проучването участвали 114 души, които трябвало да споделят колко често са се чувствали жертва на лошо отношение от страна на своите колеги.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Учени: Грозноватите са подложени на тормоз в офиса беше последно модифицирана от: април 2nd, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *