сряда, 28 февруари, 2024
- Реклама -
НачалоИзследванияУчени: Грозноватите са подложени на тормоз в офиса

Учени: Грозноватите са подложени на тормоз в офиса

Непривлекателните по-често стават жертва на тормоз в службата, са установили учени от университета в Мичиган. Според тях отношението на работното място към тази категория служители е по-сурово, отколкото към по-симпатичните им колеги.

Най-често несправедливостта се проявява при разпределянето на задачите и когато става въпрос за повишение в службата. Оказва се също, че „грозотата“ на служителя играе по-съществена роля от възрастта, пола и трудовия му стаж.

Изследването е направено сред здравни работници и показва, че непривлекателните колеги се поставят под един знаменател с досадниците. Тормозът към тях най-често се изразява с грубо, понякога и жестоко отношение, хапливи и болезнени забележки, присмиване. Подобна зависимост е разкривана и в предишни проучвания.Ситуацията е същата като в училищата,където красавците се радват на популярност, а смятаните за грозновати ученици са пренебрегвани или тормозени, обясняват учени. Това изследване е първото по рода си и открива връзка между външността и тормоза на работното място.
В проучването участвали 114 души, които трябвало да споделят колко често са се чувствали жертва на лошо отношение от страна на своите колеги.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -