Протеини на закуска помагат да ядем по-малко

PRINT
диета яйца полезни

Протеините на закуска ни помагат да погълнем по-малко калории на обяд, а това означава, че са полезни и за стройната фигура, като с тях може да се отслабне неусетно. Поне такива са изводите от ново проучване. Според експертите първото хранене за деня трябва да достави повече протеини – яйцата са отличен източник. Те ще ви заситят за по-дълго време, отколкото традиционната закуска с овесена каша.

Хората, които са склонни към напълняване, трябва още по-стриктно да се придържат към правилото за богата на протеини закуска. Тя ще им помогне да устоят на влечението към вредните храни, подчертава Таня Крал от училището за медицински сестри в Университета на Пенсилвания. Положителният ефект от протеиновият старт на деня се запазва не само в първите часове на деня, но се простира чак до обяда, пише Zee News.

Този ефект е наблюдаван при група деца от 8 до 10 години. В проучването те трябвало да изядат една от три вида закуски с една и съща енергийна стойност – 350 калории (яйца, овесени ядки или зърнена закуска). След това децата играели до вечеря. Експериментът се провеждал веднъж седмично в продължение на три седмици. Децата трябвало да изядат закуската изцяло, но какво да сложат в чинията си на обяд те можели да избират сами.

Така се установило, че ако децата ядат на закуска бъркани яйца, препечена филийка пълнозърнест хляб, нарязани праскови и мляко с 1% масленост, те консумирали 70 калории по-малко на обяд. Тези калории са равни са една шоколадова бисквита. Като се има предвид, че за едно дете с умерено ниво на физическа активност средното съдържание на калории трябва да бъде до 1800 ккал, 70 ккал представляват около 4% от дневните нужди.

[Общо: 5    Средно: 2.6/5]
Протеини на закуска помагат да ядем по-малко беше последно модифицирана от: декември 28th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *