Не колко, а какво ядем е важно, за да отслабнем

PRINT
диета за отслабване

Много хора в даден период от живота се притеснява за теглото си и спазват диета за отслабване. Повечето режими на хранене се фокусират върху ограничаване на количеството калории, което поемаме. Сега се оказва, че тайната на стройната фигура всъщност е в качеството на храната. За целите на проучването, което излиза с тези изводи, учените от университета Корнел интервюирали възрастни с нормално тегло, пише Zee News.

В първата група били включени 112 стройни хора, които не се придържат към някаква строга диета. Участниците от другата група редовно провеждали диета, често мислели за храна и като цяло се отнасяли много отговорно към храненето. Доброволците били помолени да отговорят на редица от въпроси за диетата си, упражненията и начинът на живот.

Анализирайки отговорите, изследователите открили, че стройните хора от първата група са по-склонни да използват стратегии, които се различават от традиционните препоръки за контрол на теглото. Те предпочитали висококачествени продукти, домашно приготвената храна и често се вслушвали във вътрешния си глас. Не изпитвали чувство за вина поради преяждане, като това се случвало на участниците във втората група.

[Общо: 6    Средно: 2.7/5]
Не колко, а какво ядем е важно, за да отслабнем беше последно модифицирана от: август 3rd, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *