четвъртък, 23 март, 2023
- Реклама -
НачалоХраненеНе колко, а какво ядем е важно, за да отслабнем

Не колко, а какво ядем е важно, за да отслабнем

Много хора в даден период от живота се притеснява за теглото си и спазват диета за отслабване. Повечето режими на хранене се фокусират върху ограничаване на количеството калории, което поемаме. Сега се оказва, че тайната на стройната фигура всъщност е в качеството на храната. За целите на проучването, което излиза с тези изводи, учените от университета Корнел интервюирали възрастни с нормално тегло, пише Zee News.

В първата група били включени 112 стройни хора, които не се придържат към някаква строга диета. Участниците от другата група редовно провеждали диета, често мислели за храна и като цяло се отнасяли много отговорно към храненето. Доброволците били помолени да отговорят на редица от въпроси за диетата си, упражненията и начинът на живот.

Анализирайки отговорите, изследователите открили, че стройните хора от първата група са по-склонни да използват стратегии, които се различават от традиционните препоръки за контрол на теглото. Те предпочитали висококачествени продукти, домашно приготвената храна и често се вслушвали във вътрешния си глас. Не изпитвали чувство за вина поради преяждане, като това се случвало на участниците във втората група.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -