Мъж свали 50 кг с омлет и шунка

PRINT

За 9 месеца 50 кг по-малко и то с вкусна диета – омлет с яйца и шунка на закуска. Звучи твърде хубаво, за да е вярно. 38-годишният Кай Шьоневерк от Германия обаче го доказа (на снимките преди и след диетата). През 2010 г. журналистът тежал 125 кг, а днес е заковал на 75 кг. Тайната на диетата е „правилната закуска“ по думите му.  За 10 г. Кай качил 50 кг. Заради стреса и седящата работа качвал неусетно, докато един ден не решил, че животът му на дебел човек е твърде напрегнат и неудобен.

През април 2010 г. взел кардинално решение да промени храненето си. Най-важното е да имаш мотивация, признава журналистът, който написал и книга за опита си. В търсене на най-добрата стратегия за отслабване германецът се вслушвал в тялото си. Решил да сложи акцента върху закуската, защото тя е основополагаща за деня. Важна е, за да се задвижи метаболизмът на пълни обороти. Избрал да започва деня с бъркани яйца и шунка. Защо? Протеините в този омлет задвижват обмяната на веществата, обяснява Кай. Освен това засищат за по-дълго време, а и допринасят за изграждане на мускулите. В яйцата има много белтъчини, а шунката идеално ги допълва. Затова те са идеалната комбинация.

Ето и някои трикове от опита на Кай Шьоневерк:

1. Едно яйце има 95 ккал, а без жълтъка дори само 22 ккал. Ако се махне жълтъкът, се спестяват калории, а повечето белтъци също засищат. Те се разбиват на пяна, към няколко белтъка може да се добави един жълтък. Той е доста хранителен и човек не забелязва, че от него има по-малко.

2. Не слагайте в кафето мляко или поне сипвайте по малко  – 100 мл от него имат 45 ккал. Ако човек пие повече кафе с много мляко, приема много калории, които не засищат, но се трупат на сметката. Ако се вземе предвид и захарта, които някои щедро ръсят в кафето, се получава, че те без да усетят приемат калории като за още едно допълнително ядене.

3. Пазите ли диета, качвайте се всеки ден на кантара, дори два пъти дневно – сутрин и вечер. Така ще усетите как тялото ви реагира на диетата, съветва Кай. Ще си направите важни изводи кое ви действа добре и кое не.

4. Основно правило – приемайте толкова калории, колкото ще изразходвате. Най-добрият източник при диета са протеините (белтъчини). Те засищат, нискокалорични са и помагат срещу пристъпите на глад. Мазнините трябва да се избягват, от тях се дебелее.

5. Може да се хапва и често, по малки порции. Две-три закуски са ок, стига да са с мярка. Така ще бъдете сити през целия ден и няма да ви мъчи глад, който често става причина за провал на диетата.

СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ

[Общо: 8    Средно: 2.9/5]
Мъж свали 50 кг с омлет и шунка беше последно модифицирана от: юли 20th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *