сряда, 30 ноември, 2022
- Реклама -
НачалоЗаболявания и лечениеКакво представлява постваканционният синдром

Какво представлява постваканционният синдром

Постваканционният синдром е типично лятно оплакване, което води пациенти в аптеката на Антон Вълев от София. „Такива хора отиват на море, прекарват си чудесно, но след като се върнат у дома, изведнъж се разболяват с главоболие и температура. Интересното в случая е, че не става дума за вирус или друга зараза като причинител. По-скоро това са определен тип чувствителни и грацилни хора.

Характерен пример е младеж на 16 г., пианист, да изпадне в тотална депресия след връщането от морето“, споделя опита си с пациентите Вълев. При такива по-уязвими хора морето и морската сол отключват процеси, които водят до болестно състояние в момента, когато човекът е лишен от контакта с тях. Няма намесени вируси в случая, по-скоро става дума за стрес на организма и прескачане от отпускарския режим обратно в делника. Това не са болни хора, но организмът им се нуждае от подготовка. В хомеопатията този тип се наричал натриум муриатикум.

„Ако успеем да разберем навреме, че тези пациенти са именно такъв тип, препоръчваме да вземат мерки предварително, – допълва Вълев. – Успешно се повлиявали от хомеопатични средства. Препоръчваме шуслеровата терапия с минерални соли, защото тя е много лесна. Хората разбират нейните основни принципи и могат да бързо да постигнат добри резултати, без да имат някакви особени познания по хомеопатия. Например при синдрома на „морската болест“ много добре помага шуслерова сол 9.“

СНИМКА: ТК

Не изпускайте новите публикации

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -