понеделник, 15 юли, 2024
- Реклама -
НачалоЗаболявания и лечениеКак да пазя кожата си свежа при пътуване?

Как да пазя кожата си свежа при пътуване?

Всяко пътуване, което трае часове наред, и особено това със самолет, е сериозно изпитание за кожата. По време на тричасов полет тя губи 10 до 30% от влагата си, казва Татяна Матюхина, дерматолог. За да избегнем това, трябва да се погрижим по-рано за кожата си.

Седмица преди полета трябва да положим повече усилия за подхранване

Също и за хидратиране, например с повече маски или посещение при специалист. Няма смисъл да вземаме в самолета термална вода. Когато е в спрей, тя може дори да спомогне за обезводняването. Нарушава баланса на влагата в кожата, което води до белене, изтъняване на защитния слой и появата на фини бръчки.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Как да си набавим колаген – важен за здравето и красотата 
Последен писък: хидратират кожата с кислород под налягане 
Зехтин и вана с морска сол за свежа кожа в студа 

Подгответе си комплект за пътуването: тампони за премахване на грима, хидратиращ лосион, хидратиращ гел (крем). Преди полета се гримирайте. Като използвате за целта овлажнител, лек фон дьо тен ще намалите загубата на влага. Когато седнете в самолета, отместете струята на вентилацията встрани от лицето. Ако полетът е много дълъг – 4-5 часа, почистете грима. Ако е възможно, направете си хидратираща маска от гела или крема, които носите със себе си. След 10-15 минути отстранете излишното. Можете да използвате и готови маски. След това нанесете овлажняващ крем. Сложете си нов грим преди кацане.

Пийте по-често вода по време на пътуването

Важно: По време на полета не забравяйте да пиете вода на всеки час, около 300 мл. Помнете, че алкохолът дехидратира тялото. Тези мерки обаче ще ви донесат само временно облекчение. По принцип то не решава проблема със загубата на транс-епидермалната влага, тоест на влагата в по-дълбоките слоеве на кожата. За да попречите на това, може да се използва някакъв препарат с хиалуронова киселина, която обаче е с малка молекула. Не всички кремове с хиалуронова киселина помагат, тъй като тези, които са с по-големи молекули, не могат да проникнат в дълбочина.

Иначе тази съставка не само максимално овлажнява кожата, но и помага за съхраняване на влагата в дълбоките слоеве на кожата в екстремни ситуации, каквато е полетът със самолет. Проучванията показват, че още в началото на прилагането на хиалуронова киселина с малка молекула кожата започва да се възстановява възможно най-ефективно. Това позволява младостта на кожата да се поддържа за дълго време.

Източник: meddaily.ru

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -