неделя, 25 февруари, 2024
- Реклама -
НачалоПрофилактикаСъветват безплатно жени с опасните френски импланти

Съветват безплатно жени с опасните френски импланти

Националният консултант по пластична хирургия доц. д-р Димитър Евстатиев и неговият екип ще преглеждат безплатно жени с  френски силиконови импланти, като ще ги консултират за възможни усложнения и рискове за здравето им. Специалистите ще приемат в болница „Токуда“ всеки вторник до края на февруари от 10 до 14 часа след предварително записване на телефон 02/ 403 4911.

„Здравните министерствата на няколко държави в Европа, сред които тези на Франция, Чехия, Холандия и др. призовават всички жени, които имат гръдни импланти на френската компания „Поли имплант протез“, да ги премахнат своевременно. Официалното становище на Българската асоциация по пластична хирургия ще бъде прието на 27 януари т.г.“, заяви доц. Димитър Евстатиев, началник на клиниката по Пластична и реконструктивна хирургия в „Токуда“ и председател на асоциацията. Той допълни, че некачествените френски импланти крият сериозни рискове от спукване и дори могат да доведат до усложнения при жените, които откажат да ги отстранят. Всички жени с поставени импланти трябва да се подлагат на редовни прегледи веднъж на всеки шест месеца.

Доц. Евстатиев съобщава още че в страната са внесени над 3000 от дефектните френски импланти. За сигурността на жените с поставен такъв силикон е препоръчително дабъдат прегледани и консултирани от пластичен хирург за превенция от потенциалните опасности.

Доц. д-р Димитър Евстатиев е национален консултант по пластична хирургия. Има три специалности – обща хирургия, лицево-челюстна хирургия и пластична хирургия с над 40 години опит. Специализирал е в Русия, Чехословакия, Австрия, Германия, Испания. 17 години е ръководил Клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия към Университетската Александровска болница. Той представлява България в Международната асоциация по пластична хирургия и е председател на Българската асоциация по пластично-възстановителна и естетична хирургия.

СНИМКА: „“ТОКУДА“

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -