събота, 13 юли, 2024
- Реклама -
НачалоПрофилактикаРибеното масло полезно за имунитета на нероденото бебе

Рибеното масло полезно за имунитета на нероденото бебе

Бременните трябва да приемат повече рибено масло, защото то укрепва имунната система на нероденото им дете. Това твърдят учени от Университета на Западна Австралия.

Те установили връзката между омега – 3 мастните киселини и имунитета на плода, въпреки че все още не знаят какъв е точният молекулярен механизъм зад това. В проучването участвали 36 майки и деца.

Рибеното масло компенсира дефицита на полиненаситени мастни киселини в организма. Според учените то може да предотврати алергии, сърдечно-съдови заболявания и метаболитни нарушения при деца. Предишни изследвания показали, че рибеното масло стимулира растежа на плода и намалява риска от спонтанен аборт.

Хранителните добавки с рибено масло обаче не влияят върху развитието на мозъка на детето. Норвежки експерти не открили различия в IQ в умственото седемгодишни деца, чиито майки приемали рибено масло по време на бременността и кърмене, в сравнение с други, които не приемали. Техните констатации се потвърдили и с друго изследване на специалисти от университета на Гранада.

Източник: medindia.net

 

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -