четвъртък, 18 юли, 2024
- Реклама -
НачалоПрофилактикаПристрастени към шопинга? Стресът е виновен

Пристрастени към шопинга? Стресът е виновен

Все повече хора, увлечени от ежедневния стрес, се отдават на пазаруване. Купуват се най-вече стоки, които се предлагат на разпродажби. Практиката ми показва, че повечето закупени артикули почти не влизат в употреба или се използват рядко.

Някои представителки на нежния пол дори изхарчват всички финанси за месеца, купувайки тоалети от намаленията. Основна причина за този феномен е стресьт, обясни пловдивският психиатър д-р Веселин Герев.

Според него пазаруващите в повечето случаи са дьлбоко фрустрирани и комплексирани хора, които опитват да избият комплексите си чрез харчене на пари. Така те демонстрират значимост и себеизява. Това е подсьзнателен акт на доближаване до хората с вьзможности, което често води до тотална финансова дестабилизация, подчерта лекарят. Много често обаче стигат до манийни сьстояния, които са опасни, защото не могат да се откачат от тях.

Сьветвам хората с такьв проблем да потьрсят своевременно помощ, тьй като впоследствие се оформя зависимост, която вече е болестно отклонение и се повлиява трудно, предупреди д-р Герев.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -