петък, 12 юли, 2024
- Реклама -
НачалоПрофилактикаПреглеждат безплатно деца за наднормено тегло

Преглеждат безплатно деца за наднормено тегло

Сити Клиник организира безплатни детски профилактични прегледи за превенция на затлъстяването и оценка на риска от диабет. Целта на консултациите е ранна диагностика и профилактика на едни най-разпространените детски болести и проблеми – нарушения в обмяната на веществата и наднормено тегло, риск от диабет и свързани с него проблеми на опорно-двигателния апарат и др.

Прегледите ще се извършат на 21 юни /петък/ в Сектора по педиатрия между 14.00 и 19.00 часа. Няма да се изискват направления за преглед при специалист или други документи от пациентите.

„Наднорменото тегло и затлъстяването при децата е с епидемични размери у нас и крие сериозни рискове за здравето“, алармира д-р Пламен Масларски, детски ендокринолог и началник на Сектора по педиатрия на Сити Клиник. Той допълва, че профилактиката и ранната диагностика на заболяванията в детска възраст са най-сигурните оръжия за предпазване от социално значимите и хронични болести в зряла възраст.

По време на консултациите ще бъде направена цялостна оценка на здравословното състояние на детето, измерване на кръвна глюкоза, антропометрични измервания, изчисляване на индекс на телесна маса и съставяне на растежни и тегловни криви (соматограми), които ще бъдат помощник на родителите за по-добър контрол на физическото развитие. Ще се дават препоръки за лечение, изследвания и допълнителни консултации, когато това се налага.

Желаещите да посетят безплатните прегледи трябва предварително да се запишат на тел: 0700 13 127. Адресът на Сити Клиник е ул. Околовръстен път 127.

СНИМКА: СИТИ КЛИНИК

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -