понеделник, 4 декември, 2023
- Реклама -
НачалоПрофилактикаПрегледи за катаракта в Пловдив за социално слаби

Прегледи за катаракта в Пловдив за социално слаби

Фондацията „Съпричастен кръст“ организира безплатни очни прегледи на социално слаби пациенти над 60-годишна възраст, страдащи от катаракта – „перде“ на очите. Прегледите ще се извършват на 27 и 28 юни, от 12 до 18 ч., в медицинския център „Св. Йоан Рилски“ в Пловдив.

Проучвания показват, че от катаракта страдат 60 на сто от населението между 65 и 74 г., допълват офталмолозите от фондацията. Свързаната с процесите на стареене катаракта, може да се изяви още след навършване на 40-50-годишна възраст, въпреки че в началото не пречи особено на зрението. Рисковите фактори, които допринасят за развитието на
катарактата са диабет, продължително излагане на слънце и UV-лъчение, употреба на кортикостероиди, тютюнопушене, злоупотребата с алкохол, замърсен въздух, работа в запрашена среда. Най-честите симптоми за катаракта са замъглено виждане, промяна в начина, по който се виждат цветовете, затруднено шофиране нощем, проблеми с блясъка на лампи или на слънце и други.
Желаещите да бъдат прегледани безплатно трябва да се запишат предварително на тел.: 032/ 670 100 от 9.00 до 15.00ч., от понеделник до петък.

СНИМКА: АРХИВ

 

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -