събота, 9 декември, 2023
- Реклама -
НачалоПрофилактикаМерят показатели на белия дроб в парка "Заимов"

Мерят показатели на белия дроб в парка „Заимов“

През целия месец май Министерството на здравеопазването и 28-те регионални здравни инспекции (РЗИ) отбелязват с различни инициативи Световния ден без тютюн, който е на 31 май. Организират се на кампании, дискусии, дебати, викторини, безплатни измервания на нивото на въглероден оксид в издишан въздух, интернет послания на принципа „Предай нататък!“

Има още състезания, драматизации, ролеви игри, конкурси за най-добро есе или художествен разказ, използват се нагледни материали, разясняват се и се тълкуват текстове и образи, свързани с употребата на тютюневи изделия, гражданите се включват в разнообразни дейности и др.

На 31 май от 10.00 до 16.00 часа в парка „Заимов“ в София ще се проведе измерване на различни показатели за състоянието на белия дроб като количество въглероден оксид в издишан въздух, наличие на карбоксихемоглобин в кръвта, определяне на степен на никотинова зависимост, демонстрация за вредните последици от тютюнопушенето и др. Гражданите ще могат да намерят информация и да получат практически съвети за програми и начини за отказ от тютюнопушене.

Подробна информация за организираните събития в цялата страна е публикувана на интернет страницата на всяка РЗИ.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -