понеделник, 20 март, 2023
- Реклама -
НачалоПрофилактикаКолоидното сребро може да образува невротоксини в организма

Колоидното сребро може да образува невротоксини в организма

Колоидното сребро се състои от много малки частици сребро, разтворени в течност. Други негови наименования са нано-сребро или сребърни наночастици. Основната причина за използането му в продукти за всекидневно приложение е широкоспектърната му антибактериална активност, но освен това среброто няма известни полезни свойства за тялото, нито е незаменим минерал, както се твърди от някои.

Към настоящия момент няма научни доказателства, които да показват възможността с подобни препарати да се лекуват каквито и да било заболявания в човешката патология. Поради това приложението на колоидно сребро се смята за неефективно за всички твърдения, които се разпространяват.

През 1999 г. американската администрация за контрол на храните и лекарствата забранява продажбата на медикаменти без лекарско предписание, съдържащи сребро и сребърни соли, поради липсата на убедителни доказателства за тяхната безопасност и ефективност. Съществува проучване, направено в Технологичния институт на Ню Джърси, което показва, че приемането му през устата може да предизвика образуването на невротоксини. Най-честата нежелана реакция е натрупването в кожата, очите, венците, ноктите и вътрешните органи, което се проявява със синьо оцветяване. Цветът не изчезва след прекратяването на приема на сребърен препарат. Заболяването се нарича аргирия и представлява сериозен естетичен проблем.

Д-р Петьо Брезоев

Свързана тема: Американец се оказа с виолетов тен след самолечение

СНИМКА: АРХИВ

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -