събота, 22 юни, 2024
- Реклама -
НачалоПрофилактикаЙога облекчава болките при артрит

Йога облекчава болките при артрит

Йога упражненията могат да облекчат болките и да намалят стреса на хората, страдащи от артрит, установи американско проучване, цитирано от в. „Дейли мейл“. При проведените тестове от специалисти от медицинския факултет на университета в Синсинати били получени насърчаващи резултати при хора, страдащи от остео- и ремватоиден артрит.

Проучването обхванало изследвания на благотворното въздействие на йога упражненията върху стотици пациенти, в периода 2010-2013 година. При тях било констатирано значително намаляване на болката, преодоляване на сутрешната скованост на крайниците, подобряване на физическите показатели и по-ниски нива на депресия. Участниците в експерименти практикували йога курсове с различна продължителност – от два пъти дневно за една седмица до веднъж седмично в продължение на 4 месеца.

При разгряване и разтягане на мускулите се постига облекчение на болката около засегнатите стави, констатираха авторите на изследването. Освен това при йога упражненията се снижават нивата на стреса, който е известно, че усилва ефекта от артритните заболявания. Проучването обхванало йога курсове в университети, болници и в общински заведения, като проследило и влиянието им върху такива фактори като сън, болка и депресия. В повечето от тях се наблюдавал благотворен психологически ефект върху практикуващите йога.

Свързани публикации

1 коментар

  1. С шунгит можете да си масажирате краката при артрит или другите части на тялото, ако страдате от посочените болести.

Коментарите са затворени

- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -