четвъртък, 18 юли, 2024
- Реклама -
НачалоПрофилактикаБезплатни прегледи за сърце в две болници

Безплатни прегледи за сърце в две болници

Безплатни прегледи за Световния ден на сърцето – 29 септември, обявяват болници в София. Националната кардиологична болница отваря вратите си за безплатни кардиологични прегледи на деца и възрастни и консултации от съдов хирург за пациенти със съдови заболявания. Прегледите ще се проведат на 28 септември 2013 г. (събота) и 05 октомври 2013 г. от 09 до 17 часа. Всички желаещи да се прегледат, трябва да се запишат предварително на един от следните телефони: 02 9211 211, 02 9217 180, 02 9217 160. Адресът на лечебното заведение е София, ул. „Коньовица“ 65. Не е необходимо направление от личния лекар. Пациентите с поставена диагноза трябва да носят цялата налична медицинска документация.

МБАЛ „Софиямед“ също ще отбележи Световния ден на сърцето с безплатни кардиологични прегледи. Те ще се извършват с предварително записване от 9 ч. до 16 ч. и ще включват безплатна електрокардиограма и измерване на кръвното налягане. Водещи специалисти от болницата ще предоставят и консултации за това как да избегнем сърдечносъдовите заболявания и при какви индикации следва да потърсим лекарска помощ.

По думите на доц. Добри Хазърбасанов, завеждащ отделението по Кардиология и инвазивна кардиология, оптималното коригиране на рисковите фактори като спиране на тютюнопушенето, контролиране на артериалната хипертония и захарният диабет, поддържането на добра физическа активност, както и ранната диагностика могат да ни предпазят от инфаркт.

„Профилактични прегледи за сърдечно-съдови заболявания е добре да се извършват веднъж на 1-2 години, като се започне от 45 години при мъжете и 50 години при жените. Честотата на прегледите се определя от индивидуалният рисков профил. При наличие на повече от 2 рискови фактора за изхемична болест на сърцето е необходимо ежегодно изследване на липиден профил, ЕКГ, и насочени изследвания при установяване на абнормна находка“ – допълва специалистът. Записването за прегледите в „Софиямед“ стават на телефони 02/465 0000, 465 0001 и 465 0002.

СНИМКА: АРХИВ

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -