неделя, 29 януари, 2023
- Реклама -
НачалоПрофилактикаБезплатни прегледи за репродуктивни проблеми

Безплатни прегледи за репродуктивни проблеми

Първа САГБАЛ „Света София“ стартира двумесечна кампания, насочена към репродуктивното здраве на българите. Началото е от 1 октомври 2016 г.и включва безплатни консултации и прегледи. Реализира се с подкрепата на Столична община, Фондация „Искам бебе“ и „Зачатие“.

Кампанията си поставя няколко цели. Едната е достъп до безплатни прегледи, които да подобрят репродуктивните възможности на младите хора. Също така информираност на младите за репродуктивното и сексуалното здраве, за това, как се отразява на репродуктивното им бъдеще. Не на последно място е поощряването на раждане на първо дете на около 30-годишна възраст.

Първа САГБАЛ „Света София“ подновява и програмата за лечение и диагностика на двойки с репродуктивни проблеми „40+“. Тя е насочена основно към пациентки на възраст над 40 години, но от нея могат да се възползват и по-млади жени с преждевременно намален яйчников резерв.

Безплатните прегледи за жените ще се състоят в попълване на въпросник, разговор със специалист по репродуктивна медицина, ембриолог,  андролог, рутинен гинекологичен преглед, включващ задължително безплатен ултразвук. Прегледите при мъжете ще се състоят от безплатна спермограма, попълване на въпросник, разговор със специалист и анализ на спермограма. При необходимост в прегледите ще бъдат включвани и други специалисти – мамолог,  психотерапевт и др.

При установяване на здравословен проблем, младежите ще бъдат насочвани за диагностично уточняване и лечение. Двойки с репродуктивни проблеми, които имат желание да имат дете, ще бъдат подпомогнати финансово чрез предоставяне на преференциални и достъпни цени за ин витро процедури, като изискването ще е поне единият от двамата да е учащ.

За безплатните прегледи и консултации не се изисква направление от личния лекар или друг медицински документ. Прегледите ще се извършват всеки делничен ден от 10:00 до 13:00 часа. Предварителните записвания ще стават всеки работен ден  на тел: 0888 65 88 26; 0878 20 52 53, 024470263.

Не изпускайте новите публикации

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -