неделя, 29 януари, 2023
- Реклама -
НачалоПрофилактикаБезплатни прегледи за простатата в София

Безплатни прегледи за простатата в София

Медицински комплекс „Доверие“ се включва в кампанията „Мовембър“ като отваря своите врати за безплатна профилактика за рак на простатата. Безплатните консултации ще се проведат в две поредни съботи – на 21-ви и 28-и ноември. За тях е необходимо единствено предварително записване на час на номер 02/40 36 100, като пациентите ще получат пълна информация относно следващите стъпки и какво представлява профилактиката. В рамките на инициативата прегледите ще бъдат извършвани от д-р Дмитрий Дмитренко. Медицинският преглед включва ултразвуково изследване, ректален преглед и консултация.

Ракът на простатата е едно от най-често срещаните онкологични заболявания при мъжете. Както в световен мащаб, така и в България, все още има много пациенти, които откриват заболяването много късно, като основна причината за това е липсата на навременни профилактични прегледи. При повечето случаи ракът се развива бавно, в продължение на години, без да се открие самото заболяване. Профилактичните прегледи трябва да бъдат не за откриване на рак на простатата, а за предпазване и ранна диагностика на заболявания.

„В България, а и не само тук, не всички мъже си дават сметка колко често заболяване е ракът на простата, затова през този месец ние водим информационна кампания. Неосведомеността на масова част от мъжете за заболяванията, свързани с тяхната половата система, е висока. Понякога е трудно да накараш мъжете да се фокусират върху здравословното си състояние, може би някои от тях се притесняват и от самия преглед. За болести като рака на простата профилактичните прегледи дават шанс за живот, тъй като ранното установяване на болестта е с висока прогноза за излекуване.“, добави д-р Дмитрий Дмитренко.

Ежегодната консултация с уролог е препоръчителна, за да се избегнат хронични заболявания в бъдеще. Около 25% от мъжете на възраст над 40 години страдат от заболяването, заболелите мъже над 50-годишна възраст са 50%, като процентът се покачва драстично с възрастта. В сравнение с тези данни само 5,6% от мъжете на възраст 40-70 години се консултират с уролог, андролог или фитотерапевт по повод на уринарните си проблеми.

 

Не изпускайте новите публикации

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -