вторник, 16 юли, 2024
- Реклама -
НачалоПрофилактикаБезплатни прегледи за нарушения на съня

Безплатни прегледи за нарушения на съня

Безвъзмездни консултации за нарушения на съня, които ще се проведат от 8 до 25 юли, ще предоставят водещите специалисти от Лабораторията за медицина на съня към Клиниката по Неврология в МБАЛ „Токуда Болница София“. Необходимо е предварително записване на тел: 02/403 4000, като от пациентите няма да се изискват направления и други медицински документи.

Безвъзмездните консултации са насочени към хора, които страдат от безсъние, хъркане, внезапно спиране на дишането по време на сън, събуждане със сърцебиене и задух, пациенти с изразена дневна сънливост и повишена умора. Рисковите групи пациенти са хора с наднормено тегло, мъже над 45 години, пациенти със захарен диабет, сърдечно-съдови заболявания и такива, претърпели мозъчен инсулт.

„Нелекувана, обструктивната сънна апнея може да доведе до нарушение на концентрацията и неспособност за справяне със служебните задължения, а в по-далечен план – до сериозни усложнения като артериална хипертония, ендокринни нарушения и повишен риск от мозъчен инсулт“, алармира доц. д-р Иван Стайков, началник на Клиниката по Неврология в Токуда Болница. „25% от пътните злополуки са причинени от заспиване на волана“ – допълва още доц. Стайков.

Освен безплатна консултация с невролог, при необходимост от допълнително диагностициране на нарушението на съня, е предвидено и 20% намаление на цената на най-точните изследвания за сънна апнея – полисомнография и респираторна полиграфия.

СНИМКА: ТОКУДА

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -