сряда, 7 юни, 2023
- Реклама -
НачалоПрофилактикаБезплатни прегледи за катаракта в Централ Хоспитал Пловдив

Безплатни прегледи за катаракта в Централ Хоспитал Пловдив

Безплатни профилактични прегледи за катаракта организира на 14 и 15 септември 2018 г. /в петък и събота/ Отделението по очни болести и очна хирургия в МБАЛ „Централ Хоспитал“ в Пловдив.

Желаещите да се консултират за катаракта, наричана още перде на окото, трябва да си запишат предварително час на тел: 0879/097-074, от тях няма да изисква направление от личния лекар, заяви завеждащия д-р Димитриос Власиадис.

Колко дълго да чакаме катарактата, за да се оперираме?

Той препоръча на всички, които имат замъглено зрение, виждат двойни образи или често им се налага да сменят диоптъра, непременно да проверят здравния си статус.

Водещият очен специалист припомни, че катарктата се развива след 55-годишна възраст, но напоследък се забелязва тенденция към подмладяване на заболяването. Пациентите могат да си навлекат главоболия, ако болестта не се диагностицира навреме, защото се стига до сериозна загуба на зрителната острота, предупреди офталмологът.

Лечението е оперативно, като в отделението се работи с най-съвременния ултразвуков апарат, с помощта на който се имплантират лещи на водещи световни производители. След интервенцията качеството на живот на пациентите се подобрява значително – с мултифокалните вътреочни лещи зрението може да се коригира отлично за виждане на всички дестинации. Освен това се лекува и  астигматизмът с поставянето на торични лещи.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -