четвъртък, 18 юли, 2024
- Реклама -
НачалоПрофилактикаБезплатни прегледи за камъни в бъбреците във Варна

Безплатни прегледи за камъни в бъбреците във Варна

Акция с безплатни прегледи за камъни в бъбреците стартира през ноември 2016 г. Сити Клиник Варна. Пациентите ще могат да се консултират с уролога д-р Георги Панайотов. Той ще приема пациенти с бъбречно-каменна болест или съмнения за нея само с предварително записване на час на телефони 0700 33 900 или 0892 202 080. Акцията ще продължи от 1 до 30 ноември. Специалистът има богат опит в диагностиката и лечението на камъни в бъбреците и уретрата. Практикува разбиване на камъни чрез екстракорпорална литотрипсия.

Сити Клиник Варна разполага с един от двата най-модерни литотриптера у нас, съобщава лечебното заведение в профила си в социалната мрежа за здраве CredoWeb. За последните три години с него са проведени стотици процедури по разбиване на камъни в бъбреците. Методът е безкръвен, неинвазивен, не налага болничен престой и позволява бързо връщане към ежедневните дейности на човека.

Бъбречната криза предизвиква една от най-силните болки в човешкото тяло. Причина за нея са малки образувания в бъбрека, познати като камъни. Благодарение на новите технологии в последните години е възможно камъните в бъбрека и уретрата да се раздробяват без операция със скалпел и без пълна упойка. За различните случаи са нужни от една до няколко процедури. Апаратът на Сити Клиник позволява провеждането им да е комфортно за пациента.

Основен рисков фактор на бъбречно-каменната болест (уролитиаза) е генетичното предразположение. Има обаче и неща, свързани с начина на живот. Най-важно е храненето, ето кои храни или вещества, които по принцип не са вредни, увеличават риска от образуването на камъни:

  • Прекалено много месо в менюто
  • Протеинови диети
  • Витамин С
  • Дехидратация (човек трябва да пие дневно по 30 г вода на 1 кг тегло)
  • Храни, които съдържат оксалати (салати, цитруси и др.)
Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -