петък, 14 юни, 2024
- Реклама -
НачалоПрофилактикаБезплатни прегледи в "Майчин дом" за 110 г. юбилей

Безплатни прегледи в „Майчин дом“ за 110 г. юбилей

На 19 ноември най-голямата и най-старата АГ болница в България – „Майчин дом“ – София, ще отбележи 110 години от създаването си. През юбилейната седмица ще проведем няколко инициативи, насочени към пациентите и персонала, заяви директорът проф. Виктор Златков. В понеделник, на 18 ноември, ще работят два кабинета за безплатни прегледи.

Специалистите от кабинета по стерилитет ще консултират пациентки с репродуктивни проблеми (след предварително записване на тел. 02/9172224), а в Медицинския център към болницата прегледи на бременни или пациенти с гинекологични проблеми ще бъдат извършвани след записване на тел. 02/9172451. С тази инициатива ще отбележим и две години от откриването на реновираната ин витро клиника на „Майчин дом“, уточни проф. Златков.

В понеделник се провеждат традиционните лекции на Училището за родители. На една от присъстващите бъдещи майки след томбола, ще дарим ВИП престой в Послеродова клиника, добави той. На следващия ден – вторник, ще се възстанови дейността на болничната библиотека с кът за релаксация на медицинския персонал. Новата придобивка е реализирана благодарение на безвъзмездната финансова помощ „Социални иновации в предприятията“ на Европейския социален фонд по спечелен проект на ОП „Развитие на човешките ресурси“ към Агенцията по заетостта.
Същият ден ще бъде експонирана фото изложба: „Минало и настояще на Майчин дом“, която се надяваме да стане постоянна и непрекъснато да се обновява.

В сряда „Майчин дом“, ще се включи в инициативата на Асоциацията на студентите – медици в България „Първи гинекологичен преглед“. Кампанията цели промотиране значението на гинекологичните прегледи сред подрастващите момичета в уязвимата възраст под 19 год, както и повишаване информираността им относно често срещани гинекологични и сексуално предавани заболявания. Девойките ще бъдат преглеждани безплатно в кабинет 214 на Диагностично-консултативния блок.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -