четвъртък, 18 юли, 2024
- Реклама -
НачалоПрофилактикаБезплатни прегледи по селата в община Родопи

Безплатни прегледи по селата в община Родопи

Хората в малките населени места обикновено имат много труден достъп до медицински услуги. На място няма лекарски кабинети, а за пътуване не стигат средствата. Затова сега от верига болници „Медлайн -Централ Хоспитал“ оповестиха иницатива за безплатни прегледи на жители в селата от Община Родопи. Висококвалифицирани специалисти ще посетят безплатно на място хората, за да ги прегледат. Акцията се организира от д-р Невен Енчев, мениджър на лечебните заведения и председател на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан. Другият инициатор е инж. Пламен Спасов, кмет на Община Родопи.

Ето и графикът за прегледи по селата:

От 13 до 28 февруари линейка, оборудвана с най- съвременна апаратура, ще посети селата Белащица /13 февруари/, Ягодово /15 февруари/, Крумово /16 февруари/, Брестник /17 февруари/, Цалапица /20 февруари/, Кадиево /21 февруари/, Оризари /22 февруари/, Храбрино /23 февруари/, Устина /24 февруари/, Брестовица /27 февруари/ и Браниполе /28 февруари/. За удобство на жителите и поради лошото време, прегледите ще се извършат в пенсионерските клубове и в кметствата по населените места, в подготвени за целта помещения.

Близо 24 хиляди души ще имат възможност безплатно да се консултират с кардиолог и ендокринолог. Прегледите включват още измерване на кръвно налягане, кръвна захар, кардиограма. При нужда пациенти ще бъдат насочвани за допълнителни диагностични действия и хоспитализация.

„По предложение на д-р Невен Енчев тръгнахме в тази посока още преди четири години. Целта е да подпомогнем жителите на Общината да спестят време и средства, необходими за посещение при личния лекар. С наша помощ им осигуряваме качествено медицинско обслужване в достъпна среда. Уверен съм в професионализма на лекарите специалисти и очаквам хората да останат доволни“, заяви Пламен Спасов.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -