четвъртък, 30 май, 2024
- Реклама -
НачалоПрофилактикаБезплатни прегледи на Булмедика - Булдентал

Безплатни прегледи на Булмедика – Булдентал

Посетителите на най-голямото медицинско изложение в България – Булмедика/Булдентал, което ще се проведе в периода 17-19 май 2016 г., ще могат да се възползват от безплатните прегледи и консултации, организирани от Национална пациентска организация. На щанда на НПО ще се дават печатни информационни материали и консултации относно препоръчителните и задължителни ваксини, които се прилагат в България. Инициативата се реализира в рамките на Национална кампания „Ваксинко“.

Ето и другите акции по дни:

Ден 1 – 17 май 2016 г.

В рамките на първия ден от Изложението, след официалното откриване, до 18:00 ч. (или до изчерпване на количеството тестове), ще се проведе скринингова акция за вирусни хепатити B и С. Скринингът се извършва с капка кръв от пръста, а резултатите от него се получават на място от представители на НСБХ „Хепасист” и СБХ „ХепАктив”, в рамките на 5 до 10 минути след вземането на кръв. При поява на положителен и/или съмнителен резултат, изследваният ще бъде консултиран на място, ще му бъдат предоставени печатни материали за заболяването и ще бъде насочен към по-задълбочени изследвания в лаборатория и консултация с гастроентеролог.

Ден 2 – 18 май 2016 г.

Във втория ден на Изложението активностите на щанда на НПО ще бъдат посветени на сърдечносъдовите заболявания. Всеки желаещ ще може да измери пулса си с пулсоксиметър и така да разбере какъв е сърдечния му ритъм, както и каква е наситеността на кислород в кръвта му. На всеки изследван ще бъде провеждана и анкета, която да оцени риска от развиване на срдечносъдово заболяване и възникването на предсърдно мъждене. Посетителите на щанда на НПО ще бъдат обучени как да измерват сами сърдечния си пулс.

Ден 3 – 19 май 2016 г.

По време на третия ден от Изложението, в интервала от 10:00 до 13:00 часа Сдружение „ВИОМ“ и Национална пациентска организация ще проведат информационна акция относно заболяванията на щитовидната жлеза. В рамките на акцията ще се провежда анкета за оценка на познанията за щитовидната жлеза, като желаещите ще преминат през бърз ехографски скрининг и консултация със специалист ендокринолог. Целта на скрининга е повишаване информираността за този тип заболявания и акцентирането към ранното диагностициране и навременната профилактика.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -