сряда, 17 юли, 2024
- Реклама -
НачалоПрофилактикаБезплатни прегледи при кардиолог в Александровска през март

Безплатни прегледи при кардиолог в Александровска през март

Специалистите от кардиологичната клиника на УМБАЛ Александровска обявяват акция с безплатни прегледи през месец март в подкрепа на сърдечното здраве. Те ще консултират пациенти с гръдна болка или други оплаквания в сърдечната област. Безплатните прегледи ще са в периода 1 – 31 март 2018г. Консултациите ще се извършват в приемно-консултативния кабинет на клиниката (вход на ул. „Пенчо Славейков”, срещу баня „Мадара”), всеки делничен ден от 16 до 19.00ч. Предварително записване на тел.: 02/9230 467 и 02/9230 339. Направления по НЗОК не се изискват.

Гръдната болка може да има различни причини

Едно от по-сериозните заболявания, които изискват лечение от кардиолог, е ангина пекторис (известна сред хората още като „гръдна жаба“). В много случаи обаче това оплакване е предизвикано от други заболявания или нарушения в гръдния кош.  При болка в гърдите, и особено, ако тя продължава, трябва да се направят поне тези изследвания – електрокардиограма, кръвни проби, рентгенова снимка. Това ще позволи на лекаря да се ориентира за първопричината.

При сърдечносъдовите заболявания понякога симптомите може да са по-различни, не само болезнени усещания. Често хората се оплакват от лесна умора, задух, боцкане в гърдите. В други случаи пък подобни симптоми напълно липсват, но лабораторните стойности на основните изследвания са лоши.

Акцията в Александровска е добра възможност да изясните въпроси, които ви вълнуват във връзка с вашите симптоми или сърдечно заболяване.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -