събота, 24 февруари, 2024
- Реклама -
НачалоПрофилактикаБезплатни прегледи за хора с бъбречни проблеми в Пловдив

Безплатни прегледи за хора с бъбречни проблеми в Пловдив

Безплатни профилактични прегледи за пациенти с бъбречни оплаквания организира екипът на отделението по урология в МБАЛ „Централ Хоспитал“ в Пловдив. Акцията ще се проведе от 12 до 16 март 2018 г. със съдействие на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите. За консултациите не са необходими направления от личните лекари. Всички желаещи трябва да си запишат час на тел: 032/644-222.

Вижте още: 8 прости правила за здрави бъбреци 

Безплатните прегледи са посветени на Световния бъбречен ден – здравна инициатива, която се отбелязва през втория четвъртък на март от 2006 г. насам. Тази година той съвпада с Международния ден на жената – 8-ми март, затова ще мине под надслов „Бъбреци и женско здраве“.

Въпреки мотото, очакваме всички пациенти, които имат оплаквания, както и тези, които от дълъг период планират посещение при специалист, но не намират време за това или не могат да получат направление от личните си лекари, заяви началникът на отделението д-р Артур Сарачев.

Световният бъбречен ден по традиция е посветен на профилактиката и лечението на бъбречните заболявания и цели да се предостави повече информация и да се повиши вниманието към бъбречните заболявания на широката общественост, а и на институциите. Инициатор и организатор на Световния бъбречен ден е Международна федерация на бъбречните фондации.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -