неделя, 14 юли, 2024
- Реклама -
НачалоПрофилактикаБезплатни очни прегледи за първокласници в София

Безплатни очни прегледи за първокласници в София

Безплатна очна профилактика за деца, които за първи път тръгват на училище с или без установени заболявания на очите ще се проведе на 1 октомври в МБАЛ „Токуда Болница София“. Необходимо е предварително записване на телефони 02/403 4000 и 02/403 4948.
25% от децата имат проблеми със зрението, затова регулярните прегледи са особено важни при учениците, където натоварването на очите е голямо и зрението има значение за по-добро представяне в училище и по-добри възможности за физическо и интелектуално развитие. „Профилактика за установяване на проблеми с очите е препоръчително да се прави най-малко веднъж годишно, а при фамилна обремененост и наличие на заболявания като диабет – и по –често“ – алармира д-р Топов, началник на отделението по Офталмология на МБАЛ „Токуда Болница София“.

В прегледите са включени консултация с детски офталмолог, тестове за установяване на късогледство и астигматизъм, мързеливо око, изследване на цветоусещане, зрителна острота, оглед на очните дъна и измерване на вътреочното налягане. За прегледите не е необходими направление, а само предварително записване на телефони 02/403 4000 и 02/403 4948 . При вече установени заболявания, е необходимо пациентите да носят със себе си наличната медицинска документация.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -