сряда, 22 май, 2024
- Реклама -
НачалоПрофилактикаБезплатни очни прегледи в Александровска болница

Безплатни очни прегледи в Александровска болница

Очните заболявания зачестяват с възрастта. Затова Клиниката по очни болести на УМБАЛ „Александровска“ обяви безплатни прегледи за хора над 65-годишна възраст. Консултациите ще се проведат тази седмица – от 24 до 28 юли 2017 г. От тях може да се възползват както хора, които нямат още открито заболяване, така и такива, които искат да започнат или контролират лечението си. Добре дошли са и хората, които се интересуват от профилактика на очните болести.

Направления по НЗОК не са необходими. Скринингът ще се осъществи в консултативния кабинет на Клиниката по очни болести. Той се намира на 4 етаж. Трябва обаче да се запишете предварително на телефон: 02/9230 584 и 02/9230 272 от 11.00 до 16.00ч.

При съмнение за глаукома също можете да се прегледате в специализирания кабинет на същата клиника в УМБАЛ Александровска. Те са предназначени за лица над 60 г., които нямат поставена диагноза. Необходимо е предварително записване на час на тел. 070010126. Обаждането е на цената на градски разговор, като можете да звъните в работни дни между 10 и 17 ч.

Глаукомата е коварно очно заболяване, което е водеща причина за слепота в света. Често настъпва и се развива без никакви осезаеми симптоми. Други заболявания, които накърняват зрението при възрастните, са макулната дегенерация, катаракта (перде) и проблеми с ретината.

Свързани публикации

1 коментар

  1. Здравейте! Аз съм на 45 години, а съм имала от години глаукома. Вече е с отворен ъгъл. Оплаквания имах, ама кой да ти обърне внимание. И аз така си мислех, че предимно възрастните се разболяват и повечето са жени. Не само хората на 65 години заболяват. Нищо не пречи и по-млади хода да се преглеждат, за да се открие навреме заболяването.

Коментарите са затворени

- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -