четвъртък, 18 юли, 2024
- Реклама -
НачалоНовиниЗавърши обновяването на Детската психиатрия в Александровска

Завърши обновяването на Детската психиатрия в Александровска

Приключи преустройството и обновяването на Клиниката по детска психиатрия „Свети Никола“ в УМБАЛ „Александовска“, съобщават от лечебното заведение. Целта е да се подобрят условията за лечебната и учебната дейност. Складовите и архивни помещения в сутерена в старата част на сградата са преустроени в две учебни зали, читалня, архив, кабинет за старша медицинска сестра и помещения за отдих. Обособени са и санитарни помещения, включително и за хора в неравностойно положение. Изградени са нови технологични инсталации, в това число и активна вентилация и климатизация за учебните зали и останалите помещения. Подменено е оборудването на абонатната станция, както и подовите настилки на двата етажа. Изпълнена е дренажна система около старата част на сградата за защита от подпочвените води. Строително-ремонтните дейности са изпълнявани в условията на „работеща болница”, без прекъсване на диагностично-лечебния процес от страна на специалистите в клиниката.

Ремонтните дейности са заложени в проекта „Развитие на ефективни програми за ранна диагностика на децата с аутизъм в България чрез прилагане на международни стандартизирани инструменти”, финансиран по Програма БГ 07 „Инициативи за обществено здраве“ на МЗ, която се осъществява с финансовата подкрепа на ЕИП и Норвежкия финансов механизъм 2009 – 2014г. Изпълнението им е на стойност 263 000 лева без ДДС. 

С ново функционално разпределение е първо ниво в новата част на сградата. Обособен е един нов лекарски кабинет, а също и зона за движение на настанените в стационара деца. Пред главния вход на новата част на сградата е изградена подвижна метална платформа за достъп на хора в неравностойно положение. Изпълнени са 3 броя метални козирки над входовете и външните стълби на сградата.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -