вторник, 6 декември, 2022
- Реклама -
НачалоНовиниЗадайте лично своя въпрос за рака на простатата на проф. Нейков

Задайте лично своя въпрос за рака на простатата на проф. Нейков

Пациентите, които се интересуват от най-новите методи на лечение на рака на простатата, както и от специфични въпроси, свързани с това заболяване, могат да питат лично проф. Красимир Нейков, началник на Клиниката по урология в Университетската специализирана болница по онкология – София (на снимката). Той ще изнесе образователна лекция на тема „Аденом и рак на простата“ –  от 14 ч. този петък – 24 ноември 2017 г., в аулата на болницата. Негов асистент ще бъде д-р Методи Тахчиев. След лекцията пациентите ще могат да зададат своите въпроси към специалистите.

Входът е свободен за всички желаещи! Адресът е ул. „Пловдивско поле“ 6, 1756 ж.к. Дървеница, София.

Вижте още: Ракът на простатата – диагноза и лечение

Ракът на простатата е едно от най-често срещаните онкологични заболявания при мъжете. Възрастта е сериозен рисков фактор, но много влияе и начинът на живот. Препоръките са всеки мъж над 50-55 г. да се преглежда веднъж годишно профилактично при квалифициран уролог. Здравната каса заплаща и за кръвно изследване на определен маркер –  простатно-специфичен антиген (PSA). То има голяма информативна стойност, но повишените стойности не винаги означават, че става дума за онкологично заболяване.

Ноември традиционно се отбелязва международно като месец за борба с рака на простата. Безплатната лекция за пациенти е втората инициатива на болницата онкология по този повод. През целия ноември в лечебното заведение се провеждат и безплатни прегледи за рак на простатата. Те се състоят от изследване и преглед при специалист. Всички часове за тях обаче бяха заети за броени дни.

Не изпускайте новите публикации

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -