четвъртък, 28 март, 2024
- Реклама -
НачалоНовиниВода с колаген в помощ на добрата форма

Вода с колаген в помощ на добрата форма

Често мислим за колагена по-скоро като за съставка в козметиката. Всъщност това е главният белтък в съединителната тъкан в човешкото тяло. Изгражда съединителната тъкан, от която е съставен всеки орган. Участва в сухожилия, стави, хрущяли, кости, зъби, кръвоносни съдове, роговица и т.н. Естествената способност на тялото да произвежда колаген и да поддържа хидратацията на клетките значително намалява след 25-годишна възраст. За да си това е важно да си го набавяме с отвън.

Все по-голяма популярност набират т.нар. функционални хранителни продукти – т.е. такива, които имат добавена полезна стойност. Отскоро и на нашия пазар се предлага вода с колаген, българско производство. Според създателите на продукта това е напълно иновативна напитка, подходяща за всички, които искат да поддържат младежки вид и добра форма. Специалната вода с колаген има редица ползи: подкрепя отвътре красотата, като повишава нивото на колаген в кожата; грижи се за здравето на мускулите, ставите и костите. При хората, които спортуват и се хранят здравословно, подкрепя мускулната регенерация и поддържа добрия тонус. Не на последно място действа засищащо.

Водата с колаген успешно възстановява колагеновите запаси в тялото, които се изчерпват с течение на времето. Спомага за укрепването на колагеновата матрица в епидермиса. Благодарение на подобрения баланс на течностите в организма, кожата изглежда по-свежа, по-млада и е по-малко склонна към образуване на бръчки и фини линии.

Новото поколение вода има и още предимства: колагенът е с научно доказан благоприятен ефект върху съединителната тъкан на тялото, той оказва положително въздействие върху регенерирането на мускулите и подобрява общото физическо състояние. Известно е, че липсата на колаген може да доведе до намалена костна плътност и до повишен риск от фрактури, особено при хора в по-зряла възраст.

И не на последно място: колагенът играе съществена роля за съхранението и възстановяването на здравината на артериите и поддържа нормалното им функциониране, което е жизнено важно за всички органи и системи в тялото.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -