събота, 20 април, 2024
- Реклама -
НачалоНовиниВ реалния живот Джеймс Бонд щеше да е импотентен

В реалния живот Джеймс Бонд щеше да е импотентен

Във филмите Джеймс Бонд оцелява във всякакви ситуации и е суперчовек. В новия си филм „Спектър“, който излиза през 2015 г., екшънът отново върви с пълна пара – върху него се сгромолясва цяла фасада на сграда. Във филма Бонд се измъква с леко кървяща рана на главата. Ако беше истински човек обаче в реалния живот той щеше да е много болен. Това става ясно от публикация на д-р Ян Мичъл, психолог и невролог, в британското научно издание newswise.com.

Лекари и учени анализираха лошите навици на филмовия супергерой – тежък алкохолик, който страда от сексуални и еректилни смущения, твърде инертен е физически и психически, и показва агресивно поведение.

Многобройните падания и ръкопашни битки, в които Бонд участва, неминуемо щяха да доведат до мозъчна травма. Краткосрочните последици от нея са повръщане, световъртеж, замъглено зрение и неясен говор. По-тежки са последиците, ако бъдат засегнати най-чувствителните райони в мозъка – префронталния кортекс (намира се директно зад челото) и амигдалата. Това може да се отрази на социалното поведение на човека. Хората с такава травма често са агресивни и прекалено емоционални.

В реалния живот Бонд щеше да е импотентен с голяма вероятност. Първо заради травмите на главата и на второ място – заради прекалената консумация на алкохол. Суперагентът обръща до 30 мартинита с водка на седмица, което означава, че има риск той да стане тежък алкохолик. Да не говорим за риска от цироза и рак на черния дроб. Учените открили това, след като изчели всички книги за героя и преброили броя на питиетата му. Бонд пие 4 пъти повече от препоръчаните дневни дозо от британските здравни власти!

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -