вторник, 26 март, 2024
- Реклама -
НачалоНовиниВ Пловдив лекуват метастази при рак по нов метод

В Пловдив лекуват метастази при рак по нов метод

Уникален метод за лечение на рак спаси живота на 44-годишна жена в Пловдив. „Оперираха ме от рак с множество зи в корема, а сега няма и следа от туморни клетки, не откриха дори от най-малките. Решена съм да се боря докрай, няма да се предам и съм сигурна, че ще успея“, споделя 44-годишната Елена Гроздева от Пазарджик. Преди дни тя е лекувана във верига болници „Медлайн-Централ Хоспитал“ в Пловдив по иновативния метод ХАЙПЕК – чрез комбиниране на хирургическа интервенция и хипертермична интраперитонеална химиотерапия.

Въпреки тежката диагноза младата жена разказва спокойно: „Хирурзи ми казаха, че ако бях диагностицирана преди 5 месеца, просто щяха да ме отворят, да видят, че туморният процес е обзел не само яйчниците и матката, но е разпръснат из цялата коремна кухина – перитонеума, далака, диафрагмата, черния дроб, и да ме затворят. Толкова много разсейки е невъзможно да бъдат почистени. И животът ми просто щеше да свърши.“  И продължава, че след проведената терапия надеждата й се връща.

Елена е семейна, със съпруга й имат общ бизнес, с приходите от него се грижат за двете си деца. Всичко започва в средата на септември, когато Елена забелязва странно гнойно образование на корема. До този момент няма никакви болки, липсват всякакви оплаквания. Обажда се на свой приятел хирург, който започва лечение с антибиотици. Назначената терапия не дава резултат и медикът решава да я оперира.д-р Георги Крумов

Нещата се изясняват, когато излизат резултатите от цитологично изследване. Той съобщава ужасната диагноза и не спестява, че нещата са толкова напреднали и в този случай традиционната хирургия е безсилна. Единственото спасение за нея е в пловдивската верига болници „Медлайн-Централ Хоспитал“, която отскоро е оборудвана със собствен уникален апарат за лечение на онкоболни в напреднал стадий.

Тук утвърденият акушер-гинеколог д-р Георги Крумов (на снимката вдясно) и неговият екип прилагат най-иновативния метод за борба с рака – Хипертермична интраперитонеална химиотерапия /ХАЙПЕК/. Това е алтернативен оперативен метод за онкоболни, на които след интервенцията състоянието се подобрява, а животът им се удължава. „Обясниха ми, че благодарение на високите технологии в медицината коварната диагноза вече не е толкова страшна, а за хора като мен има много голяма надежда, разказва пациентката. Не се залъгвам – знам, че ме чакат тежки и по-леки дни, но все пак ще съм с децата и близките си.“

В елитната болница Елена преминава редица прегледи и изследвания, включително с най-модерния 4 D ехограф, за да се определята точните места на туморния процес. Интервенцията продължава 12 часа и е осъществена от д-р Крумов, гинеколога д-р Борислав Иванов и от хирурга д-р Груйо Мишев. Направена е голяма операция за изчистване на туморите и техните метастази от перитонеума. След това е поставен химиотерапевтик с температура 42-43 градуса, който се раздвижва от апаратурата и „изплаква“ перитонеалната кухина с медикаменти. По този начин се унищожават останалите свободни ракови клетки, незабележими с просто око и не им се позволява те самите да образуват след време нови тумори, водещи до повторна поява на болестта.

„Медиците се грижат много за мен – постоянно ми съобщават какво се случва с мен и как се развива заболяването. Радват се, че последните изследвания не откриват дори микроскопични туморни клетки“, споделя жената и добавя, че е щастлива, защото вече има и български болници, които предлагат терапия на световно ниво.

Свързани публикации

1 коментар

  1. Метастазирование при маточном раке начинается на 3 стадии онкопроцесса. Распространение злокачественных клеток происходит лимфогенным путем, а гематогенное распространение возможно на последней стадии рака.

Коментарите са затворени

- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -