сряда, 24 април, 2024
- Реклама -
НачалоНовиниСамо 5% си мият ръцете след тоалетна правилно

Само 5% си мият ръцете след тоалетна правилно

В Университета на Мичиган експерти направиха шокиращо откритие: само 5% от хората си мият ръцете след ползване на тоалетна достатъчно дълго време, за да се отърват от опасните микроби. 33% не използват сапун, а 10% изобщо не си мият ръцете, пише в. „Таймс ъв Индия“.

Заключенията са направени след наблюдение на 3749 мъже и жени, посещавали тоалетни в барове, ресторанти и други обществени места. Мъжете са по-немарливи към хигиената – 15% от силния пол не си мият ръцете, а при дамите в това са уличени едва 7%.

Погледнато в общ план хората си миели ръцете за около шест секунди. Само половината от мъжете използват сапун, а при жените две трети посягат към калъпа. Експертите открили и друга зависимост – колкото по-мръсна е мивката, толкова по-малко вероятно е хората да си мият ръцете.

Освен това наблюдаваните са по-склонни да спазват хигиена в началото на деня. Тълкуванието на специалистите е, че с напредването на деня вниманието на хората отслабва. Отправянето на забележка да си измият ръцете обаче давало ефект. 

Свързани теми: Пролетното чистене може да ви разболее

Стари водопроводни тръби ни заливат с бактерии

Оцет и сода – изпитани домашни средства срещу потенето

СНИМКА: АРХИВ

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -