неделя, 29 януари, 2023
- Реклама -
НачалоНовиниПодаваме по мобилния сигнал за пушене в нарушение

Подаваме по мобилния сигнал за пушене в нарушение

Коалиция „Без дим“, която организира серия от протести срещу исканото връщане на пушенето в кръчмите, пусна нова мобилна версия на сайта си bezdim.org. От нея вече много по-лесно ще се подава сигнал за евентуално нарушение с помощта на смартфон или таблет.

Гражданите ще могат също да пращат и снимки на престъпилите забраната. това беше възможно и досега, но новата версия е по-лесна за управление.

Сайтът няма да издава на никого личните данни на подалите сигнала. Те се попълват, но не се публикуват нито в интернет, нито се дават на Районната здравна инспекция. Подадените така сигнали се обработват от екип на инициативата, който изпраща официални сигнали до РЗИ. Инспекцията от своя страна е задължена да направи проверка и да глобява нарушителите.

С мобилната версия всеки гражданин може да подаде лесно сигнал още докато е на мястото на нарушението. От организацията предвиждат скоро възможност за подаване и на снимка към сигнала за нарушението чрез камерата на мобилния телефон.

СНИМКА: ТК

Не изпускайте новите публикации

Свързани публикации

1 коментар

  1. В Кюстендил непрекъснато се пуши в кафетата ;флора бургер; ;централ; ;иридиум; и още няколко свързани с бивши и настоящи МУТРИ смятам че няма да посмеете да ги проконтролирате. Особено сериозно е пушенето сутрин 8-10 и обяд 11,30-13,00ч.

Коментарите са затворени

- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -