събота, 28 януари, 2023
- Реклама -
НачалоНовиниПластична хирургия ще помага на онкоболни да се възстановят по-добре

Пластична хирургия ще помага на онкоболни да се възстановят по-добре

В Университетската специализирана болница за активно лечение по  онкология (УСБАЛО) вече се извършват и пластично-възстановителни корекции. Те са предназначени за пациенти с отстранени органи или тъкани следствие на лечението на онкологичното им заболяване. Най-често се  налагат при диагнози като рак на гърдата, на глава и шия, на кожата.

Операциите ще се извършват от д-р Йордан Йорданов, дм FEBOPRAS. Той е  специалист по пластично-възстановителна и естетична хирургия. Завършил е медицина в МУ-София с награда „Златен Хипократ“. През 2012 г. защитава докторска степен по специалност пластично-възстановителна и естетична  хирургия към Медицинския факултет на Университет Комплутенсе – Мадрид  (Испания). Специализирал е в САЩ, Испания, Белгия и България. Носител е на почетен знак на Българския лекарски съюз. Член е на Европейския борд  по пластично-възстановителна и естетична хирургия (EBOPRAS), на  Испанската асоциация по пластично-възстановителна и естетична хирургия (SECPRE), на Американската асоциация по естетична пластична хирургия (ASAPS). Основни направления в работата му са реконструктивната и
естетична хирургия в областта на главата и шията и хирургията на женската гърда. Записвания за прегледи може да направите на регистратурата на болницата.

Не изпускайте новите публикации

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -