четвъртък, 28 март, 2024
- Реклама -
НачалоНовиниПет чаши чай забавят развитието на рака на простатата

Пет чаши чай забавят развитието на рака на простатата

Пет или повече чаши чай на ден намаляват риска от напреднали форми на рак на простатата. Според The Daily Mail вероятността заболяването да достигне четвъртата фаза е 33% при тези мъже в сравнение с онези, които пият по една чаша на ден.


Той снижава възможността да се развие втори стадий на 25%. На този етап туморът расте във вътрешността на простатата, но не и извън границите на жлезата. Чак в четвъртия етап засяга лимфните възли, костите, черния дроб.

Положителният ефект е свързан с флавоноидите в чая, които имат противоракови свойства. Експертите смятат, че в една чаша чай се съдържат 150-200 мг флавоноиди. При това в напитката може спокойно да се добавят мляко, захар и лимон. Те не намаляват ефективността, е показало проучване сред 58279 мъже.
От общия брой, включени в наблюдението, 3362 боледували от рак, а при 1164 онкологичното заболяване е било в напреднал стадий . Учените, работещи под ръководството на Милан Гейбълс от Маастрихтския университет проследили какво са консумирали мъжете.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -