вторник, 18 юни, 2024
- Реклама -
НачалоНовиниНовата Аджъбадем Сити Клиник спира потока от български пациенти в чужбина

Новата Аджъбадем Сити Клиник спира потока от български пациенти в чужбина

Най-голямата частна болнична структура в България – Аджъбадем Сити Клиник, вече е факт. На официална церемония бе финализирана сделката по сливането на турското дружество с болниците Токуда и Сити Клиник. Аджъбадем (Acibadem Sağlık Hizmetleri ve Ticaret A.Ş.), заедно със своето дъщерно дружество в Македония – болница Аджъбадем Систина (Acibadem Sistina), придобиха болница Токуда в България и нейното дъщерно дружество и едновременно с това се сляха с водещата верига лечебни заведения Сити Клиник.

Сделката беше подписана лично от Мехмет Али Айдънлар, председател на УС и изпълнителен директор на Аджъбадем, председател на УС на Аджъбадем Сити Клиник, Илиан Григоров, изпълнителен директор на Аджъбадем Сити Клиник, Ангел Ангелов, заместник-председател на УС на Аджъбъдем Сити Клиник и Артър Стърн, преставител на д-р Торао Токуда. Новият изпълнителен директор е Илиан Григоров.

Новата здравна група ще предлага уникални за България технологии и медицински услуги, като се очертава веригата да се превърне в притегателен център за пациенти от държави в региона, Русия и Близкия Изток. В инвестиционните намерения на Аджъбадем Сити Клиник е разкриването на нова болница във Варна и разширяване на съществуващата в Бургас.

Ето какво каза Мехмет Али Айдънлар, председател на УС на Аджъбадем Сити Клиник:

„Тази година Аджъбадем чества 25 години от основаването си. Нашите здравни услуги са в съответствие на всички световни стандарти. България е третата страна в света за нас, в която навлизаме на пазара със здравни услуги. Останалите две са Ирак и Македония. Ние правим инвестиция, която е напълно в съответствие с нашата стратегия за развитие и за растеж. Имаме намерение да продължим дейността си, така че да се гордеем с всичко, което правим.“

Нашето желание е да съхраним това, което съществува в Токуда и Сити Клиник и да го развием така, че българското население и българските пациенти да имат достъп до най-висококачествената услуга, която могат да получат както в България, така и извън България, коментира от своя страна Илиан Григоров, изпълнителен директор на Аджъбадем Сити Клиник. Самият факт, че Аджъбадем работи с 18 болници и обемът, който те постигат, предоставят услуги, които дори за страна като България са уникални и в много от случаите българските пациенти нямат достъп до тях в България. Целта е да се предлага комплексна услуга – от скрининг диагностика, болнично лечение, лечение на хронични заболявания.

„Новата здравна група става най-голямата група за здравеопазване в България. Изключително сме щастливи, че оттук нататък ще можем да предоставим на нашите пациенти цялостния спектър от здравни услуги, като досега покривахме основно определени специалности. От това, разбира се, очакваме до голяма степен да спрем потока на български пациенти извън България. Нещо повече, надяваме се, че ще успеем да развием така наречения „здравен туризъм“, където редица държави в света се справят много успешно, една от които е Турция“, сподели Ангел Ангелов,  зам.-председател на УС на Аджъбадем Сити Клиник.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -