сряда, 22 май, 2024
- Реклама -
НачалоНовиниНов център по дерматология и алергология отвори врати в Пловдив

Нов център по дерматология и алергология отвори врати в Пловдив

Нов център по дерматология и алергология вече функционира на територията на пловдивската болница „Пълмед“, съобщават от лечебното заведение. Той се състои от кабинети и лаборатория в ДКЦ „Пълмед“ и се оглавява от известният пловдивски дерматовенеролог и алерголог доц. Румяна Янкова. В него се извършват освен консултации, но и разнообразни изследвания – тестуване с алергени за дихателна, хранителна и други видове алергии, а също и медикаменти, включително така необходимите тестове с упойки за пациенти преди операции. Предоперативното обслужване се осъществява не само за лежащо болните от болница „Пълмед“, но и за всяка друга болница, отделение, ДКЦ,  медицинско заведение и пациент, които желаят да го осъществят самостоятелно в „Пълмед“. В центъра се извършва и съпътстващо защитно лечение, за да се избегнат сериозни и животоопасни реакции.

В модерния център традиционното епикутанно (пач тест) тестуване се извършва с най-новите, непрекъснато обновяващи се и окомплектовани европейски серии, авторизирани от Международната изследователска група по контактен дерматит. Същите серии ще се използват и при провеждане на ежегодната безплатна есенна седмица за алергологично тестуване и лечение на пациенти с дерматити и екземи.

Центърът разполага и с модерен дерматоскоп, както и с дигитален микроскоп за изследване на пигментни образувания и нарушения на кожата. В тази връзка центърът ще се включи активно в ежегодно провеждащата се безплатна европейска кампания „Евромеланома“ с прегледи и консултации за пациенти със съмнителни пигментни тумори, бемки и други образувания.

За информация и записвания на часове: ДКЦ „Пълмед“, тел. 032 607349

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -