неделя, 28 април, 2024
- Реклама -
НачалоНовиниНов метод тества проходимостта на маточните тръби бързо и без упойка

Нов метод тества проходимостта на маточните тръби бързо и без упойка

Нов метод измества „цветната“ снимка при тестване проходимостта на маточните тръби. Той се прилага вече от специалистите на АГО на МБАЛ “Света София“. „Parryscope” позволява незабавно и без упойка да се установи проходимостта на маточните тръби.

Оценка на проходимостта на маточните тръби за 15 минути

Mетодът „Parryscope” е нов не само за страната, но и за световната медицина. Той се осъществява чрез хистероскопия, затова анестезия не е необходима.  Жените, които се оценяват по този метод, получават незабавни резултати в рамките на процедурата, която отнема не повече от 15 минути.

Техниката е създадена с мисъл за пациентката и превъзхожда широко използваната „цветна“ снимка по редица показатели, като например точност на метода – над 98 %. Другите преимущества са липсата на болка и лъчево натоварване на пациентката. Избягва се и риска от алергични реакции към контрастно вещество или анестетик.

Бактериалната вагиноза e риск за нормалната бременност

Цялостна оценка на маточната кухина под визуален контрол

При хистероскопската манипулация се оценява цялостно маточната кухина под визуален контрол, при което се изключват редица други причини за инфертилитет – полипи, миомни възли, сраствания или вродени маточни аномалии.

Пациентката е в съзнание и може активно да участва, като наблюдава на монитор какво се прави, следвайки принципа ”see and treat” – проблемът и неговото решение се виждат. При желание пациентката може да има компания от близък човек до себе си по време на операцията.

3D или 4D ехограф се прави при съмнение за малформации на плода

Само преди броени дни АГ специалистите на МБАЛ „Света София“ – д-р Христова, д-р Въргулева и д-р Честименова се завърнаха от международното обучение за млади АГ специалисти (5 international Winners Meeting Budapest), посветено на две от най-често срещаните заболявания, с които се сблъскват гинеколозите – миомна болест и аденомиоза.

Лекарите на МБАЛ „Св. София“ преминаха курс по обучение в съвременни диагностични методи – 3D ултразвук и хистероскопия. Обучението се проведе на висок клас тренажори и виртуални симулатори. От началото на 2017-та година в АГО на МБАЛ „Св.София“  се извършва „офис“ хистероскопия в специално оборудван кабинет с най-нова и съвременна апаратура.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -