Заседналият начин на живот уврежда бъбреците

PRINT
заседнал живот

Здравето на бъбреците е застрашено, ако човек винаги седи. Хората, които малко се движат, са изложени още на повишен риск от диабет, инфаркт, костни заболявания и някои форми на рак, съобщава сайтът WebMD. Заседналият живот вреди на здравето на бъбреците особено при жените.

При дамите, които седят по-малко от три часа на ден, рискът да получат хронично бъбречно заболяване е с 30% по-малък в сравнение с жените, които седят повече от 8 часа. Теглото и включването на упражнения във всекидневието нямали значение.

Редовната физическа активност като 30-минутна разходка например помагала да се намали риска от бъбречно заболяване при мъжете, но не и при жените, казват изследователите.

При всички случаи жените трябва да избягват заседналия начин на живот, казва Томас Йейтс от университета в Лестър. Изводите му се основават на данни от около 6000 души.

Продължителното заседяване е лошо за всички, подчертава и Марк Хамилтън, друг учен в проучването. Ето защо, дори ако нямате проблем с теглото и дори се упражнявате, но иначе водите заседнал живот, може да възникнат проблеми.

СНИМКА: ТК

[Общо: 3    Средно: 3/5]
Заседналият начин на живот уврежда бъбреците беше последно модифицирана от: май 26th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *